Мощен инфаркт поразил Георги Марков, дори не успял да се обади на 112

Бившият национал бил сам в дома си, когато му станало лошо 2 дни, преди да го открият мъртъв

Георги Марков

Георги Марков

Масивен инфаркт е причинил внезапната смърт на бившия национал и доскорошен главен мениджър на "Септември" (София) Георги Марков, който си отиде едва на 46 години.

Направената аутопсия е потвърдила предположенията, че Марков е получил сърдечен удар, пише "Марица". Това се е случило повече от 48 часа преди Георги да бъде намерен мъртъв в дома си в столичния квартал "Бояна".

След като се развел с жена си преди време, някогашният защитник на Ботев (Пловдив), живеел със своя приятелка от Пловдив. Бившият национал бил сам в дома си, когато му станало лошо. Вероятно в събота срещу неделя през нощта. Ударът бил толкова внезапен и мощен, че Марков дори не успял да се обади на 112 по телефона си. 

Близки негови колеги от Септември се усъмнили, че нещо не е наред, след като не могли да се свържат с него. Спортният директор на "Септември" не пропускал тренировка на клуба си, а този път не се явил на две поредни. След като не вдигал и телефона си, хора от Септември отишли в дома му, където го намерили мъртъв.