Машина за асове отнесе Григор на Мастърс в Рим

Това е четвъртата загуба за българина в последните пет мача

Григор Димитров

Григор Димитров

Григор Димитров записа поредна разочароваща загуба - четвърта в последните му пет мача.

Българинът, под ръководството на новия си треньор Радек Щепанек, загуби от Ян-Ленард Щруф с 4:6, 7:6(5), 3:6 в мач от първия кръг на Мастърс турнира в Рим.

Срещата на червени кортове, която продължи точно два часа, ни информира, че промяна в играта на хасковлията няма почти никаква. Най-вече що се отнася до психологическата му настройка в ключовите моменти.

Гришо заличи сет пасив със спечелен тайбрек, но в третата решителна част изпусна пробив аванс и отново успя да допусне поражение при комфортен аванс.

Щруф изигра един много силен мач с убедително сервиране и взе реванш за загубата си от българина в Монте Карло през април. Заби 17 аса и взе 100% от точките си на първи сервис във втория сет, който всъщност загуби.

Първата част бе също много добра за германеца, тъй като започна с пробив. След това допусна изравняване за 3:3. Изпусна две възможности в последвалия гейм, но логичното се случи и проби за 5:4, след което затвори сета.

Във втората част германецът сервираше перфектно, а Димитров трябваше да спасява общо три точки за пробив. В тайбрека обаче показа мотивация и се амбицира, за да го вземе.

Третата част беше кошмарната въртележка, която свикнахме да гледаме от българина през тази година. Беше на гребена на вълната след спечеления втори сет и започна с пробив, който бе затвърден.

Летеше по корта и когато всичко изглеждаше прекрасно, допусна пробив и изравняване за 3:3.

След това допусна втори пореден пробив и ... се прости с турнира. Остава големият въпрос с какво Радек Щепанек може да подобри играта му. И колко бързо може да се случи това при тенденцията на такова пропадане.

Чешката легенда гледаше от трибуните и реакциите му за жалост наподобяваха тези на доскорошния треньор Дани Валверду - опит за повдигане на духа на Димитров с жестове и викове, ръкомахане...

Което се оказа за пореден път безуспешно.