Марешки: Врявата на БСП е заради друга "Гинка Върбакова", близка до тях

Друга логика да се вдига този безсмислен шум, няма, заяви лидерът на "Воля"

Веселин Марешки

Веселин Марешки

Ако бях шеф на ЧЕЗ, ако бяхме купили ЧЕЗ, щях да сваля с 10-20 процента от цената на тока, заяви по бТВ лидерът на "Воля" Веселин Марешки". Той коментира сделката за ЧЕЗ. Според него има проблеми и те са лесно решими. "Държавата да си влезе в ролята и да направи структурите така, както и контрола, за да няма никакви злоупотреби. Който и да стане собственик на ЧЕЗ, няма да се промени нищо. Този бизнес е толкова регулиран, че ако малко мръдне, регулаторът му отнема лиценза. Които и да стоят зад сделката, нищо няма да се промени. Така че дали ще е Гинка Върбакова, вие или някой от операторите, системата си работи от само себе си по правилата, наредени от регулатора. Този шум се вдига, за да отклонят вниманието от доходите, от пенсиите, от лекарите", категоричен е Марешки. 

На въпрос "Как щяхте да свалите цените на тока?", Марешки отговори: "С по-добро управление. Всички са наясно, че цената на тока е прекалено висока. Ние, ако управлявахме, щяхме да управляваме по-ефективно." Той разказа още, че много консултанти са се въртели и са търсили бизнесмени - местни и външни, за да се направи тази сделка. Според него, шумът се вдига от така наречената опозиция в България (БСП), защото най-вероятно са апелирали за друга "Гинка Върбакова", близка до тях, да стане собственик. Друга логика за тази врява няма. В парламента всички бяха днес, водеше се безсмислен разговор, разказа бизнесменът. 

Запитан дали зад "Инерком" стоят и други интереси, Марешки поясни: "Може зад Гинка Върбакова да стоят и други интереси, но нищо няма да се промени за българския потребител."