Марешки редом до Марин льо Пен, говори на срещата в Прага

Както вие тук, така и ние в България се подготвяме на 26 май заедно да сложим край на статуквото, обяви лидерът на "Воля"

снимка: 24 часа

снимка: 24 часа

Лидерът на “Воля” Веселин Марешки беше официален гост на митинг в Прага за старта на предизборната кампания редом с президентката на френския “Национален сбор” Марин льо Пен, пише "24 часа". “Както вие тук, така и ние в България се подготвяме на 26 май заедно да сложим край на статуквото и да отворим пред народите си нов хоризонт, да дадем нова надежда и за страните си, и за ЕС”, заяви българският политик от трибуната.

Политиката по миграцията, слабо лидерство и чиновнически диктат от Брюксел отблъснали много хора. “Бъдещата ни група в ЕП ще покаже съвсем друго поведение, защото възприемаме политиката като мисия, като начин да направим нещо наистина полезно и добро за народите си”, заяви Марешки.

Той прогнозира “историческа промяна на ЕС”, която ще направят партии като управляващата в Австрия, фронтът на Льо Пен, италианската “Лига” на Матео Салвини, чешката “Свобода и пряка демокрация” и “Воля”. А номерът на коалицията му в бюлетината - 23, Марешки разчете като знака за двама или трима евродепутати.