Марешки: Бяхме готови да си покажем качествата, но не ни дадоха шанс

Лидерът на "Воля" обясни с половин уста защо няма нито един протестиращ днес

Лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на Народното събрание се опита да увери зрителите на "Лице в лице" по БТВ, че не се е хванал за властта на всяка цена. 

"Аз винаги съм бил опозиция. Бяхме готови да си покажем качествата, но не ни дадоха шанс", призна той, че е разочарован зарадши неучастието му в управлението.

На въпрос каква е логиката на искания вот на недоверие, той обясни: "Хората в София живеят сравнително добре спрямо хората от страната. Хората протестират, но са обезверени. Това е била и целта на политическата класа - да обезвери хората."

Запитан защо навън няма нито един протестиращ, лидерът на ВОЛЯ отговори: "Няма, защото са обезверени. "

На въпрос след като го разследват, защо освободи зам.-председателското място, Марешки обясни: "Когато човек няма присъда, той е невинен. Аз съм готов да напусна парламента. Днес поставих само едно условие - двете управляващи партии да изпълнят поне едно тяхно предизборно обещание и ще се оттегля. Нека да направят нещо за хората, а не за мен. Няма нищо вярно в новините, че продавам бизнеса си с горивата. Това са фалшиви новини, които имат за цел да ни ударят. Петролният бизнес ми е много и приятен и даже обмислям да го разширявам. Ако някога ще продавам нещо, това ще е аптечния бизнес, но и там имаме ръст през последните месеци. Държавата в момента се управлява от трите прасета, тримата идиоти и тримата глупаци", каза още Марешки.