Марадона се изцепи: Останаха само "отбори от мигранти" на Световното по футбол

Има мафия, която отнема футболисти от Африка и ги натурализира в Европа, продължи в жлъчния си тон "Божията ръка"

Диего Марадона

Диего Марадона

Легендарният Диего Марадона направи анализ на полуфиналните двойки на Мондиал 2018, но в типичния си стил."Божията ръка" ги нарече "отбори от мигранти" пред южноамериканския телевизионен канал "Телесур".

"Има мафия, която отнема футболисти от Африка и ги натурализира в Европа. А от този континент са играчи като Дрогба. Сега съставите на полуфиналистите на световното първенство са пълни най-вече с мигранти. Спомням си един разговор с Жозе Моуриньо, който ми каза, че мигрантите пристигат в друг свят, където имат шанса да получат неща и възможности, които не са имали до този момент. Те осъзнават това и дават най-доброто от себе си. Затова в европейските тимове е пълно с такива играчи", каза Марадона.

Дон Диего обаче бе насочен към темата от водещия, а продуцентите предварително бяха подготвили таблица с данни за големите европейски отбори на Мондиала. Те показват, че 18 от 23-мата френски национали са от мигрантски семейства. (именно "петлите" елиминираха Аржентина). При Белгия и Англия пък половината от играчите са с произход извън националните граници.