Македонката от "Фермата": Не знаех какво е сач, преди да дойда в България

Във "Фермата" тя отпадна след напрегнат дуел с Ивона

Диана Миличевич, която отпадна от "Фермата", е колоритната, неспираща да говори македонка, която определя себе си като българка. Обожава да си стои вкъщи и да чете книги. От 5 години не е излизала по заведения. Не ходи и на кафе с приятелки. Последната манджа, която сготвила, била боб. Станал толкова вкусен, че не можела да повярва колко много успял да побере стомахът й.

Във "Фермата" тя отпадна след напрегнат дуел с Ивона. Петата и последна битка между двете беше с исторически въпроси. Диана сгреши само един, но той се оказа решаващ за съдбата й.

Обичаш ли да готвиш?

Обожавам. Готвя всичко. Със сладките неща само не се справям много добре.

Кое е любимото ти ястие - македонско и българско?

Много харесвам щипското ястие, което се казва пастърмалия. В Турция също го има, казва се пиде. Представлява тесто като за пица, със свинско или с пилешко на късчета, овкусени с червен и черен пипер. Мазничко трябва да е. Средата е мекичка, в краищата е издължено. Всички в Македония полудяват да ядат щипска пастърмалия. От българската кухня харесвам капамата, но без месото. Месо ям много рядко, веднъж годишно. Обичам сарми и зеленчуков сач. Не знаех какво е сач, преди да дойда в България.

На каква подправка би се определила според характера си?

Не съм мерудия със сигурност! Ивона може би е мерудия. 

Ако трябва да събереш на една маса българи, македонци и немци – какво би им сготвила?

Представям си, че ги събирам на масата вкъщи. Ще им сготвя мусака по мой начин. Знаете ли как я правя? Вътре слагам цукини (зелени тиквички). В Македония не режем на кубчета, мусаката е редена. Слагам сос бешамел и става страхотно! Бих направила някаква салата с немски продукти вътре. И, разбира се, с червено вино. Обожавам вино!