За факири в кухнята: Една съставка променя палачинката

Няма време за колебание

Ако искате да сте истински факир по палачинките, това е идеалната рецепта. Ще ви научим да приготвяте палачинки с майонеза и яйца, които никога не се разкъсват и са много по-нежни от тези с млякото. В хладилника те не изсъхват дълго време и остават толкова меки, че могат да се ядат без проблем и на следващия ден.

Палачинки с майонеза

Такива палачинки могат да се консумират с конфитюр, кондензирано мляко, сладко, мед ... И ако не харесвате сладко, не добавяйте захар към тестото. Пригответе солена палачинка с гъби или плънка от месо по свой вкус, увийте с каквото пожелаете палачинките и се насладете на прекрасния вкус!

СЪСТАВКИ

0.5 литра топла вода
9 супени лъжици брашно
2 супени лъжици майонеза
2 яйца
2 супени лъжици захар
15 грама ванилия
2 супени лъжици растително масло
щипка сол

ПОДГОТОВКА

Разбийте майонезата, яйцата, захарта, солта и ванилията с миксер или с вилица. Добавете топла вода и пресято брашно. Разбъркайте добре, за да избегнете образуването на бучки, и изсипете растително масло. Оставете сместа да почива за 20 минути.

Намажете тигана с растително масло, но само веднъж - в началото на пърженето и поставете на средна топлина.

Малко количество от сместа се разпределя равномерно по повърхността на тигана с черпак. Запържете палачинките в горещ тиган за 1-2 минути от всяка страна. Сервирайте топли палачинки с конфитюр, мед или пък нещо солено  според зависи какво ви се хапва. (zajenata.bg)