Стерилизирани мариновани краставички

Време е да помислим как да овкусим зимната трапеза

Необходими продукти:

Обикновено за тази консерва се подбират корнишони с дължина 7—8 см.

Начин на приготвяне:

Корнишоните се нареждат плътно в бурканите и се заливат с марината, приготвена в съотношение 10 части вода, 5 части оцет, 1 част сол и 1 част захар. Във всеки буркан се поставят по 2 зърна черен пипер, 1 зърно карамфил, клонче копър и по желание няколко филийки лук. Стерилизират се 5 мин.
Между краставичките може да се поставят няколко розетки цветно зеле и кръгчета моркови, нарязани с къдрав нож. Така се запълват празните места мзжду краставичките и салатата, приготвена от тях, е по-ефектна.