Пролетна салата

Уникален вкус

Продукти:

За дресинга:

50 г кисело мляко
1 с.л. зехтин
10 листа мента или джоджен
сол на вкус

За салатата:

1 бр. зелена салата или салата айсберг
100 г спанак, пресен
1 бр. краставица
2 стръка зелен лук
2 стръка зелен чесън
1 връзка репички
4 бр. яйца
1 с.л. горчица

Изпълнение:

Първата стъпка от рецептата за Пролетна зелена салата с йогурт дресинг е да почистите измития спанак от дръжките и да го нарежете или накъсате на едро. След това нарежете краставицата, репичките, зелената салатка, зеления лук и чесъна. Смесете всички зеленчуци в купа.

Сварете яйцата, обелете и разполовете. Отделете жълтъците от белтъците.

Смесете жълтъците с горчицата и добавете малко зехтин, за да получите гладка смес (добавете по желание малко червен пипер, може и лют).

Прехвърлете сместа в пош и напълнете белтъчените лодки като оформяте розички.

За да направите дресинга, смесете млякото, останалия зехтин и нарязаната на ситно мента. Разбъркайте и овкусете със сол.

Добавете част от дресинга към салатения микс, разбъркайте и разпределете в чинии. Добавете останалия дресинг отгоре и гарнирайте с яйчените лодки отстрани. (Топ форма.бг)