Дамски коктейли

Те очароват заради богатството си от съставки и свежата плодова украса

Pina colada

Pina colada

В горещото лято мечтаем за освежаваща напитка с приятелите или с любимия човек. Тогава ред е на коктейлите - онези изключително приятни на вкус, леко замайващи главата питиета, които очароват заради богатството си от съставки и свежата плодова украса.

Кои са 10-те най-секси дамски коктейла?

Mojito (Мохито) - магия от Куба

Mojito (Мохито) е традиционен кубински коктейл, състоящ се от ром, газирана вода, зелен лимон, захар и мента. Комбинацията от освежаващ цитрус и дъх на мента прикрива силния опияняващ ефект на рома и прави коктейла много приятен. 
Приготвя се във висока чаша, украсата е от свежи ментови листа. Името на коктейла идва от от думата mojo, която означава „африканска магия".

Daiquiri (Дайкири) - с име на плаж

Daiquiri (Дайкири) - този прочут коктейл се е „родил" преди повече от 100 години край една желязна мина в Куба, която му дала и името, а то било същото като на един от красивите и горещи местни плажове. 
Съставките са лед на дъното на чашата, бял ром, лимонов сок и захар. Сервира се в издължена чаша, украсена с резенче лимон. Коктейлът е любим на много известни личности. Ърнест Хемингуей и Джон Кенеди били сред почитателите му.

Знаменитият коктейл  Bloody Mary (Блъди Мери)

Bloody Mary (Блъди Мери) - питие с неповторим вкус, въпреки страшното му име. Приготвя се основно от водка с доматен сок. Понякога се добавят лимонов сок, лютив доматен сос табаско, както и щипка сол. 
Любимо питие на мъжемелачката Миранда от „Сексът и градът", където вариация на питето носи името „Блъди Миранда".

Няма парти без... Martini

Martini - популярното питие се приготвя от джин или водка и комбинация от вермут (сух бял или сладък и червен) в различни пропорции. 
Съставките трябва да са от най-високо качество, както и да са много студени. Те се разбъркват заедно с кубчета лед и след това питието се изсипва в чашата, а като гарнитура се използва една зелена маслина с костилка, потопена в саламура.

Tequila Sunrise (Текила изгрев)

Коктейлът Tequila Sunrise се приготвя по два различни начина, оригиналният (текила, ликьор от касис, лимонов  сок и газирана вода) и по-разпространеният вариант (текила, портокалов сок и гренадин).
Името му е дадено заради начина, по който изглежда, след като бъде налят в чаша. По-плътните съставки (касис или гренадин) се утаяват към дъното и предизвикват преливащите се цветове, които наподобяват изгрева на слънцето.

Cosmopolitan от „Сексът и градът"

Коктейлът Cosmopolitan се състои от цитрусова водка, трипъл сек, сок от боровинки, пресен сок от зелен лимон.
Този коктейл стана изключително популярен, защото бе сред предпочитаните питиета на Саманта, Кари, Миранда и Шарлот от „Сексът и градът".

Неповторим вкус с коктейл “Маргарита”

За да си забъркате „Маргарита", имате нужда от текила, сока на зелен лимон и портокалов ликьор. Украсява се с парченце лайм.
Пет души претендират, че са създатели на това популярно питие. Никой обаче не е успял да докаже авторството си безусловно. Вие също може да се присъедините към тях, като експериментирате и добавите нещо свое към основните съставки. Например освен лимонов сок, опитайте   със сок от малина, ягода или дори манго - за уникален вкус.

Настроение c Pina colada

Pina colada - една наистина неустоима напитка. Удивителна комбинация от ром и кокосово мляко. Добавете малко ананасов сок и лед и коктейлът е готов. За украса поставете резен от ананас и една черешка. 
Гарантирано добро настроение!

Sea Breeze (Морски бриз)

Sea Breeze (Морски бриз) - този превъзходен коктейл се появява в края на 20-те  години на XX в. В по-стари времена Морски бриз включвал джин и гренадин, но напоследък се приготвя от водка, сок от грейпфрут и сок от червена боровинка. За по-силен аромат.

Sex on the Beach (Cekc на плажа)

Коктейлът Sex on the Beach (Cekc на плажа) в основата си се състои от   водка, портокалов сок, сок от боровинка и шнапс от праскови. Но съществуват и многобройни вариации, които ви позволяват да експериментирате. Често като заместител на водката се използва кокосов  ром, който е по-лек и ароматен.