Мързеливи, но много вкусни "пълнени" чушки

Приготвяне: 30 мин., готвене: 60 мин., бщо: 90 мин.

Всички обичаме пълнени чушки, но като се сетим колко време отнема самото им приготвяне, направо се отказваме да ги правим, колкото и любими да са ни. Сайтът zajenata.bg предлага една изключително бърза рецепта, която ще ви зарадва много.

Пълнени чушки във фурната

СЪСТАВКИ

500 г кайма
1.5 чаша. ориз 
3 чаши вода
9-10 чушки
6 домата
2-3 средни моркови
2 средни лука
150 ml растително масло
кимион
1 супена лъжица лимонов сок
1 глава чесън
пресни зеленчуци
сол, подправки на вкус

ПОДГОТОВКА

Обелете и измийте морковите и лука. Нарежете зеленчуците на големи кубчета и чушките на половинки. Запържете всичко в тиган с растително масло.

Запържените зеленчуци се поставят в тава за печене . Добавете каймата, подправките, смлян чесън, лимонов сок, сол и разбъркайте.

Изсипете във формата оризът в съотношение 1 към 3 с водата. Отгоре нарежете домати и накрая захлупете с половинките от чушките .

Поставете формата във фурната, загрята до 180 градуса, и печете ястието 40-60 минути, докато оризът е готов (в зависимост от размера на формата). Ако готвите в тенджера, оставете да къкри всичко на слаб огън под капака поне 40 минути.

Сервира се със заквасена сметана или кисело мляко.

За да се насладите целогодишно на това прелестно ястие, можете да си замразите зеленчука.