Кус-кус с мляко и мед

Приготвяне - 15 минути, 2 порции


Необходими съставки:

кус-кус - 100 грама от спелта Перун
прясно мляко - 150 грама
мед - 2 супени лъжици
орехи - 30 грама
стафиди - 30 грама

Рецептата:

Свикнали сме да асоциираме кус-куса с детската градина. Най-често кус-кусът се появява в представите ни сварен, поръсен със сирене и захар. Рецептата за кус-кус за закуска на supichka.com е малко по-различна и доста по-богата като вкус. Приготвен по този начин, кус-кусът може да бъде сервиран не само като закуска, а и като десерт.

Първата стъпка от рецептата за кус-кус с мляко и мед е завирането на млякото. В малка тенджера сложете прясното мляко да заври. След като прясното мляко заври, добавете меда, а след това и кус куса. Добре e да ползвате качествен кус-кус, като кус-кус от спелта, за да не се развари по време на варенето и да има не само високи вкусови качества, а и хранителни такива. Варите кус-куса около7-8 минути, докато се свари, като периодично разбърквате.

В още врящата каша прибавяте стафидите и нарязаните на парчета орехи и разбърквате. Преди сервиране може да поръсите кус-куса с мляко и мед с канела за допълнителен аромат.