Коледен дух в кухнята!

Ако нямате подръка материалите, в магазините по празниците ще намерите всичко

Коледа идва! Сега е време да украсите дома си за зимата, за да привлечете празничното настроение у дома. Вероятно кухнята ви е красива и приветлива, но със сигурност ще бъде още по-прекрасна в червено, бяло и зелено – основните цветове за идните празници. Малко коледно дръвче или просто елхова клонка, в допълнение с гирлянди, лампички, бастунчета и свещички вещаят топли споделени моменти и носят приятна атмосфера! Приготвили сме ви 5 празнични идеи как да внесете коледно настроение в кухнята.

Коледни бастунчета и звезди

Традиционните захарни бастунчета и звезди, издялани от дърво, могат да се превърнат в перфектното допълнение към всяка спретната кухня. Те са едни от символите на празника и като такива са задължителна част от коледната украса на вашия дом. Особено тези, които ще ви карат да се усмихвате всеки път, щом посегнете към дъските за рязане. Коледните бастунчета, в традиционните червен и бял цвят, са идеалното средство да зарадвате най-малките. Можете да ги намерите освен като украса за елха, също и като вкусни близалки. А на снимката се вижда, че имат и други креативни приложения – като декорация, прикрепена към корниза на кухненския прозорец например.

Коледният венец – красива декорация за всяка част от кухнята

Много семейства окачват коледния венец на входните си врати като знак за гостоприемност. Той обаче би могъл да краси и други части на дома ви. Завържете зелени клонки с панделка в пастелни цветове и ги спуснете от корниза над кухненския прозорец. Можете и да си измайсторите венец от паднали клонки. За да има по-голям контраст и да внесете повече настроение, опитайте да завържете клонките с червена панделка и да прикрепите коледния венец към кухненските столове. Напълно възможно е да украсите всяко шкафче и рафтче в кухнята с коледен венец. Ако нямате подръка материалите да го измайсторите сами, то в магазините по празниците ще намерите всичко!

Направи си сам вкусни орнаменти

Един бюджетен вариант за перфектно декорирана кухня е вие сами да изработите орнаментите! Какво по-хубаво от весели захарни човечета и усмихнати курабийки? В края на празниците не ви остава нищо друго, освен да си похапнете сладко-сладко, а междувременно да се радвате на всякакви чудати творения. Ако не сте сред изявените пекари - не се безпокойте, на пазара се продават джинджифилови къщички и бисквитки с красива захарна декорация - просто снабдете дома си с повечко от тях. Подобен тип коледен декор би бил неподходящ единствено ако вкъщи имате домашни любимци, които се разхождат свободно, за това е добре да вземете това предвид.

Вдъхнете в съдовете празнично настроение

Още едно чудесно бюджетно допълнение към вашата вълшебна коледна кухня е празнично украсената посуда. В магазините се предлагат всякакви чашки, купички, чинии, тенджери и кани дори, с най-разнообразни декорации, изрисувани в красиви пъстри цветове. Осигурете кътче в кухненското помещение, където да подредите старателно цял сервиз или просто се възползвайте да ги сервирате по-често на семейството си и гостите, които посещават дома. Те неминуемо ще внесат настроение у всеки, който ги използва. В допълнение изпечете коледни курабийки или поднесете по чаша топъл шоколад, любим на малки и големи.

Елхови клонки и малки коледни дръвчета в кухнята

Не всички предпочитат големи елхи за Коледа. Ако жилището ви е малко или просто харесвате компактните дръвчета повече, то можете да украсите с тях двете страни на кухненската мивка. Декорирайте шкафовете само с елхови клонки и ги оставете нежно да се спускат по вратичките. Добавете светлинки за повече радост. В случай, че искате елха в нейния естествен вид – без гирлянди, топки, камбанки и други играчки – можете да я направите празнична и без тях. Аранжирайте си местенце, най-добре край някой прозорец, поставете там малкото дръвче и наредете около него запалени свещички, домашни курабийки и цветя.

(MaistorPlus)