Бохча

Много вкусно и ефектно!

Продукти:

4 бр. готови хлебчета
500 г пилешко месо
100 г гъби
1 глава лук
100 мл готварска сметана
1 морков
100 г кашкавал
черен и червен пипер
сминдух
чубрица
къри
олио
1 с л брашно

Начин на приготвяне:

Отрязва се капаче на готовото хлебче и с лъжичка се издълбава меката част. Така се издълбават и останалите хлебчета. Приготвя се плънката.

В загрято олио задушаваме ситно нарязания лук, моркова, гъбите и нарязаното пилешко месо. Добавя се и малко водичка. Щом водата поизври, прибавяме 1 с. л. брашно и 1 ч. л. червен пипер, разбъркваме и наливаме 500 мл топла вода.

Овкусяваме със сол, черен пипер, къри, чубрица и сминдух. Вари се на тих огън до готовност. Накрая се разбърква със сметаната и след 3-4 минути сваляме от котлона.

С лъжица пълним хлебчетата, отгоре поръсваме настърган кашкавал и се запичат в загрята фурна при 170 градуса за 10 минути само на горно печене до зачервяване. Поднасяме бохчата с капачето.

(rozali.com)