Люта италианска Giardiniera

Рецептата е за 4 порции

Необходими продукти:

* 2 зелени чушки, нарязани на кубчета

* 2 червени чушки, нарязани на кубчета

* 8 люти пресни чушки, нарязани

* 1 стрък целина, нарязан

* 3-4 моркова, нарязани на кубчета

* 1 малка глава лук, ситно нарязана

* 50 грама пресен карфиол

* 100 г сол

***

* 2 скилидки чесън, ситно нарязан

* 1 ч.л. сух риган

* 1 ч.л. едро смлян червен пипер

* черен пипер

* 150 грама зелени маслини, нарязани

* 200 мл бял оцет

* 200 мл зехтин

Начин на приготвяне:

Поставете в купа чушките, целината, морковите, лука и карфиола. Разбърква се със сол. Напълнете с достатъчно студена вода, за да покрие. Покрийте и охладете в хладилник за една нощ.

На следващия ден прецедете и изплакнете зеленчуците. В купа разбъркайте заедно чесъна, ригана, червения пипер, черенния пипер и маслините. Добавете оцета и зехтина и разбъркайте добре. Комбинирайте със зеленчуците, покрийте и охладете 2 дни, преди да използвате.

(bulgarian-kitchen)