Скандалът около Люк Бесон се разраства - още пет дами го обвиняват в сексуален тормоз

Две от тях са негови сътруднички от компанията му "Европакорп"

Люк Бесон

Люк Бесон

Френското правосъдие получи нови свидетелства относно сексуалните посегателства на режисьора Люк Бесон спрямо негови сътруднички и познати, предаде Франс прес.

Агенцията изтъква, че към обвиненията на белгийско-холандската манекенка и актриса Санд ван Рой, предявени през месец май тази година, са се прибавили показанията на още пет французойки, посочва "Дарик".

За недопустимото поведение на Бесон съобщиха две сътруднички в ръководената от него компания "Европакорп", две бивши студентки от киноцентъра на Бесон и манекенката Карин Изамбер, единствената от пострадалите, която излезе с името си.

По отношение на една от тъжителките, бивша сътрудничка на Бесон, били предприети три пъти действия, които могат да се характеризират като секс по принуда. Всички събития, включени в новите обвинения на Бесон, датират от периода 1995-2016 година.

Бивша студентка от киноцентъра на Бесон, разположен на територията на компанията му "Европакорп" в департамента Сен Дени, е дала показания в полицията в средата на месец юли.

Тя е била подложена на сексуални посегателства през 2016 година, когато е провеждала стаж на снимачната площадка на филма "Валериан и градът на хилядите планети".

Франс прес припомня, че през месец май тази година манекенката Санд ван Рой подаде иск срещу Бесон с твърдение, че е била изнасилена от него в парижки хотел. Впоследствие тя предяви и допълнителни обвинения срещу режисьора.