Любо Пенев: Бербатов е приключена тема

Отборът се намира в добро настроение преди мача с "Етър", заяви наставникът на ЦСКА-София

Любослав Пенев

Любослав Пенев

Наставникът на ЦСКА-София Любослав Пенев даде брифинг преди утрешното гостуване на "червените" на Етър във Велико Търново. Специалистът заяви, че според него темата "Димитър Бербатов" е приключена и той не знае нищо за евентуално пристигане на нападателя в отбора. Той бе попитан и дали вижда тенденция в съдийството спрямо Левски, но не пожела да даде ясен отговор.

"Честит празник на дамите! Отборът се намира в добро състояние, в добро настроение преди мача с "Етър". Имаме контузени, но разполагаме с достатъчен брой футболисти. Отиваме с голямо желание да изиграем следващия мач от първенството. Николай Бодуров не отпада, пътува, пътува. Всички, които взеха участие, завършиха тренировката. Като цяло групата е налице. Ангел Лясков се подобрява, тренира с нас, това му беше трета тренировка вече, Жеферсон - не. На по-късен етап ще започне да работи с отбора.

Дали се притеснявам от съдията? Ха... друг въпрос има ли? Ако трябва да си говорим, по-добре... Димитър Бербатов? Според мен тази тема е приключена също, коментирахме го два-три пъти. Лично аз не знам нищо.

Много добре познавам отбора на Етър и това че загубихме в приятелския мач, нищо не означава. Аз водя ЦСКА точно един месец, утре ни чака различен мач. Работя много добре с всички в отбора, има диалог, работим много добре. Опознах футболистите много по-добре за този месец, запознах се с качествата им, а те с начина, по който ще работим, с методиката. Само по телевизията да ги гледам или да идвам на стадиона като зрител - не става. 

Какъв е отговорът на задачата - кой на кой помага? Задачата съм я решил, питайте ме нещо конкретно с имената! Ако се връщаме на мача с Левски, той е история и съм си направил заключенията. Изиграхме един добър мач, бяхме близо 50 минути с човек по-малко. Те не създадоха нито едно голово положения за целия мач. Имаха само едно, но то дойде след наша грешка, която моментално коригирахме. Това е едно от положителните неща, които видях. От многото положителни неща. 

Коментирахме вече съдиите. Не може четвъртият съдия да командва мача отвън. Защо главният съдия трябва да слуша четвъртия?! Трябва да се концентрираме върху действията на съдията, не само при нашия червен картон. Апелирам съдиите да свирят това, което е. Не искам да ни помагат, но не искам и да ни пречат. Съдията трябва да е безпристрастен. И други са се оплакали? Не мога да говоря от името на другите отбори. Явно това нещо е направило впечатление и на другите. 

Утре имам мач с Етър, отиваме там и сме подготвени. Ще наблюдаваме всички мачове, надяваме се нареждането на програмата да не е нарочно. Задавате ми 2-3 човека един въпрос по различен начин. Това е ваше право, но съм концентриран върху ЦСКА. Другото влияе, но го коментирахме това нещо.

Защо утре няма да играят преотстъпени срещу нас? При преотстъпването им явно има клауза, това е заварено положение, ново е за мен! Предполагам, че има някаква уговорка. Как ще играем? Ще го видим утре, не мога да разкривам детайли. През седмицата се готвихме ексклузивно за дадения мач. Разбира се, следим и другите отбори, но се готвим конкретно за предстоящия мач. 

Дали ме притеснява, че под мое ръководство допускаме гол във всеки мач? Така е, допускаме, работим в тази насока. Никой не е застрахован, въпросът е да намалим грешките до минимум. Момчетата разбират и се справят. Знаем в кои минути се допускат головете, има си обяснение, така е. 

Както ние, така и съперниците си дават сметка какво значат точките. Искаме да победим и да сме близо до постигането на целта, така ще бъде, така ще бъде. За мен не е проблем да определя стартовия състав. Един футболист може да играе ляв централен защитник или ляв бек, въпрос на ситуация. Или дясното крило да отиде отляво. Това са вътрешни ротации, понякога ги правя поради това, че има контузени футболисти, нормално", заяви Пенев, цитиран от sportal.bg
.