Лудогорец и ЦСКА–София излизат в мачове на истината

В днешния двубой „червените” ще се изправят срещу много по-опитен съперник

Тази вечер последните два български евроучастника ще изиграят първите мачове от третия квалификационен кръг на Лига Европа. От 20:00 часа шампионът Лудогорец посреща Зрински  в Разград, а ЦСКА приема ФК Копенхаген на Националния стадион "Васил Левски" 45 минути по-късно.

До момента ЦСКА се справи с Рига и Адмира Вакер. В днешния двубой „червените” ще се изправят срещу много по-опитен съперник, който е традиционен участник в евротурнирите. Треньорът Нестор Ел Маестро ще може да разчита на всичките си футболисти, с изключение на наказаните Николай Бодуров и Кристиян Малинов, както и на Станислав Манолев и Енрике Рафаел, които се възстановяват от контузии.

"Ако погледнем върху историята колко пари са похарчени в отборите през последните години, треньорите, то със сигурност Копенхаген е фаворит. Когато ги гледах как играят и познавайки нашият отбор, си мисля, че шансовете са 50/50. Няма шанс да ни подценят, а за нас ще бъде предизвикателство дали ще можем да играем като равен срещу толкова добре организиран тим", каза треньорът на ЦСКА-Софияs Нестор Ел Маестор преди днешния сблъсък.

"Ние сме различен в сравнение с мачовете с Лудогорец от преди 18 месеца. ЦСКА е също различен тим в сравнение с разградчани. В този двубой има повече напрежение, защото и двата отбора ще искат да се класират напред. Фаворитът ще стане след края на мача", заяви треньорът на ФК Копенхаген Столе Солбакен преди днешната среща. 

Другият ни участник в Лига Европа Лудогорец посреща Зрински в Разград от 20 часа. Главният мениджър Пауало Аутори заяви, че няма да прави промени за предстоящия мач. Бразилецът няма да може да разчита на Върджил Мисиджан, който е наказан. Гостите пък пристигнаха в България без 7 основни футболисти.

"Винаги съм казвал, че който е най-силен ментално, трябва да се откаже от футбола. Няма значение дали побеждаваш или губиш. Трябва да покажем добра игра и да победим. Пътят е дълъг. Шампион не се става само с един мач. Това, което трябва да направим, е да отбележим голове. Всички знаят колко са важни тези срещи. В двубоя с Локомотив показахме добър футбол и бяхме на ниво, но загубихме. Просто трябва да бъдем по-ефективни", сподели главният мениджър на Лудогорец Пауло Аутори преди днешния двубой със Зрински.