Лозан Панов с пореден опит да смени заместника си Влахов

Съдии от Гражданската колегия не са подкрепили искането на председателя на ВКС за рокадата

Лозан Панов

Лозан Панов

На заседанието на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на 6-ти февруари председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов ще направи втори опит за смяна на един от тримата си заместници – ръководителя на Гражданската колегия Красимир Влахов.

Преди три месеца и половина стана ясно, че Панов отказва повече да работи с Влахов и предлага за негов наследник съдия Светла Димитрова от ВКС, съобщава "Правен свят". 

През декември Съдийската колегия на ВСС отложи разглеждането на въпроса с освобождаването на заместника на председателя на ВКС с мотива, че документите на Димитрова не били готови. Тогава кадровиците поискаха да се запознаят и с протокола от заседание на Общото събрание на ГК на ВКС от 18 октомври 2017 г., когато смяната на Влахов е била обсъждана в присъствието на Панов.

От стенограмата на заседанието стана ясно, че че върховните съдии от Гражданската колегия не са подкрепили искането на председателя на ВКС за рокадата. Разбра се също така, че на 16 октомври Панов е привикал в кабинета си Влахов, за да му съобщи, че липсва синергия в отношенията им и повече не могат да работят в екип.