Ловджийски шницел

Да се насладим на кухнята на Джейми Оливър

1. Измийте добре картофите, без да ги белите. Нарежете ги на резени по дължина. Поставете ги в тенджера с вряща подсолена вода и варете 2-3 минути. Прецедете картофите добре и ги разстелете в тава, посталана с хартия за печене. Поръсете със сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте добре и разстелете на един слой. Печете 20 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса. 

2. За соса обелете и нарежете лука. Запържете го в дълбок тиган с 2-3 с.л. олио за 2-3 минути. Добавете предварително почистените с четка и нарязани на едро гъби. Разбъркайте и задушете за 2 минути. Поръсете с листенцата мащерка.

3. Нарежете бекона на малки кубчета и го добавете. Разбъркайте. Добавете доматеното пюре и разбъркайте. След минута добавете виното и водата. Оставете соса да заври и гответе 10 минути. Накрая поръсете с нарязан магданоз и овкусете със сол и черен пипер. 

4. За шницелите месото трябва да е изтънено равномерно, до 0.5 см. В една чиния разбийте яйцата. В друга сипете брашното, а в трета - галетата. Оваляйте всеки котлет в брашно, така че то да покрие добре месото, изтръскайте излишното. След това потопете месото в яйце, а накрая в галета.

5. Сипете 2-3 с.л. олио в тиган и го загрейте на умерена температура. Пържете шницелите два по два, по 4 минути от всяка страна, до златисто. Извадете върху кухненска хартия. Посолете леко шницелите.

6. Сервирайте топлите шницели, гарнирани с печени картофи и зеленчуков сос.

(24kitchen)