Ливърпул отива на финал след серия съдийски гафове

Англичаните ще се изправят срещу играчите на Реал Мадрид

снимка: Спортал.бг

снимка: Спортал.бг

Англичаните стигнаха до битката за трофея след загуба с 2:4 от Рома в реванша и общ резултат от двата мача 7:6. Англичаните ще се изправят в решаващия двубой срещу играчите на Реал Мадрид.

И в тази среща най-коментирани бяха съдийските грешки, които допусна главния рефер Дамир Скомина и неговите помощници. 

Мачът на „Олимпико” започна перфектно за гостите от Англия и Садио Мане успя да вкара ранен гол още в 9-ата минута при първата си реална опасност. “Вълците” се върнаха в мача 6 минути по-късно, когато Деян Ловрен изрита топката в главата на Джеймс Милнър и тя неспасяемо влетя в мрежата на Кариус  за 1:1.

Ливърпул отново стигна до гол преднина в средата на полувремето. След корнер пред вратата на домакините се стигна до разбъркване и Джорджино Вайналдум бе най-съобразителен и с глава вкара за 1:2. В самия край на първата част удар на Ел Шаарауи срещна страничната греда.

В 49-ата минута дойде първата голяма грешна на съдийската бригата, когато бе вдигната несъществуваща засада на Един Джеко, който секунди по-късно бе съборен в наказателното поле от вратаря на „червените” – Кариус. Босненският национал все пак стигна до гол. Той вкара с добавка след удар на Ел Шаарауи ,но при тази ситуация останаха сериозни съмнения за засада на нападателя на домакините. 

В 65-ата минута дойде и най-голямата грешка на главния рефер Дамир Скомина. Словенецът не даде явна дузпа за „Вълците” за игра с ръка на Александър-Арнолд, който спря топката, която отиваше към вратата.

Истинската драма в този мач настъпи в последните 5 минути. Първо Раджа Наинголан върна надеждите на тифозите след хубав гол с далечен удар и направи резултата 3:2. Отново белгиецът бе точен дълбоко в добавеното време на мача, когато се разписа от дузпа отсъдена за игра с ръка на Клаван. С този гол бе фиксиран и крайният резултат 4:2, но за повече домакините нямаха време и така играчите на Ливърпул се отдадоха на празненства в съблекалнята на отбора.

Рома - Ливърпул 4:2 (в първия мач 2:5)
0:1 - Мане 9
1:1 - Милнър 15-автогол
1:2 - Вайналдум 25
2:2 - Джеко 62
3:2 - Наинголан 86
4:2 - Наинголан 90-дузпа

Рома: Алисон; Флоренци, Манолас, Фасио, Коларов; Наинголан, Пелегрини, Де Роси: Ел Шаарауи, Джеко, Шик

Ливърпул: Кариус; Арнолд, Ловрен, Ван Дайк, Робъртсън; Милнър, Хендерсън, Вайналдум; Мане, Фирмино, Салах