Лимузината на Путин с мотор от Porsche

Продажбите ще започнат през 2018 - 2019 година

Снимка: Хроника.инфо

Снимка: Хроника.инфо

Представителният седан от проекта "Кортеж за автомобили предназначени за първите лица в Руската федерация" е вече в производство, а под капака му е разположен двигател от ... Porsche. Първоначално ще бъде произведена опитна серия и ако всичко мине добре се планира продажбите да започнат през 2018 - 2019 година.
Производството на първата партида автомобили от представителната серия с име Aurus в рамките на проекта "Кортеж" се осъществява от научно-изследователскийя институт НАМИ. 
Годишно учените ще правят 150-200 машини, част от които ще излязат и в свободна продажба. В проекта "Кортеж" освен производството на нова президентска лимузина са планирани още представителен седан, премиум всъдеход и ван.
Всички автомобили от серията Aurus ще са с пълно задвижване, а под капаците им ще се разполагат 6,6-литрови, V12, двойно турбо мотори с мощност 850 к. с., създадени от специалисти на Porsche. 14 машини от предсерийната партида ще отидат направо при руската федерална охранителна служба. Дебютът на супер-лимузината ще е в началото на следващата 2018-а година по време на встъпването в длъжност на новоизбрания руски президент, по всяка вероятност отново Путин.