Лимон до леглото

Вижте какви неща ще ви се случат

Лимонът е един от най-обичаните цитрусови плодове. Ползата за физическото здраве от консумацията му е известна още от преди векове, когато хората използвали този плод като лечебно средство. Вижте обаче по какъв начин лимонът може да помогне и на вашето психическо и физическо здраве.

Лимоните са чудесен източник на полезни хранителни вещества като витамин С, А, В, калий, флавоноиди, антиоксиданти, фосфор и протеини. Те помагатв борбата с килограмите, както и са страхотно натурално средство за подсилване на имунната система.
Много жени използват лимоните и като средство за почистване на дома. Оказва се, ароматът на лимон не е само освежаващ, но и предоставя редица ползи за здравето. Всъщност лимоните могат да се грижат за вашето добро психическо и физическо здраве, дори да не ги консумирате – просто трябва да са наблизо.
 
Вие може да се радвате на многото ползи на лимона с един прост трик:
Разрежете един лимон на четири парчета, посолете ги и оставете парчетата в близост до леглото, на което спите.
 
Вижте какви неща ще ви се случат след това.
 
Стресът ви ще се намали

Лягането в леглото винаги трябва да бъде пълноценен завършек на деня, но за съжаление много хора често се оказват по-стресирани и тревожни именно, когато се опитват да заспят. Това е така, защото те започват да мислят за проблемите си и за нещата, които имат да свършат на следващия ден, например. Нарязаният лимон обаче ще ви помогне да намалите нивата си на стрес. Проучвания доказват, че миризмата на лимон, а и други цитрусови плодове, успокоява мозъка, нервите и емоциите.
 
Вниманието и фокусът ви ще се подобрят

Нуждата от фокусиране във времето преди лягане може да ви изглежда нелогична, но всъщност тя е полезна особено за хората, които страдат от безсъние. Фокусирайте се върху положителните аспекти на вашия живот (или правете упражнения за релаксация) – това може да помогне на мозъка ви да намери оптималния път за добра почивка през нощта. Лимонът ще ви помогне да подсилите този процес.
Добави описание
 
Дишането ви ще се подобри

Когато сте били болни или пък сте страдали от тежка форма на алергия, вие сте осъзнавали, че дишането е нещо, което хората приемат за даденост. В такива неприятни моменти нарязаният лимон ще ви помогне. Лимонът има естествено антибактериално и антиокислително действие, така че неговата миризма ще съдейства за изчистване на вашите ноздри и синуси.
 
Ще имате повече енергия и позитивни емоции на сутринта

Много хора не се събуждат с достатъчно енергия – всъщност за тях е истинско изпитание да се „отлепят” от леглото. Добрата новина е, че нарязаният лимон върху нощното шкафче или в близост до леглото ще ви помогне да се събуждате по-лесно. Ароматът на лимони повишава нивата на серотонин в мозъка, което ще ви накара и да се чувствате по-позитивни и щастливи всяка сутрин.
 
Лимонът – естествено средство против насекоми

Комарите са едни от най-досадните създания на този свят. И макар че през студените месеци от годината сме предпазени от тях, имайте предвид за следващата година, че ако не искате неканени гости в спалнята си – нарязаният лимон ще ви помогне. Всъщност този цитрусов плод ще държи всички насекоми далеч от вас и от ценния ви сън. (rozali.com)