Лили Иванова разпродаде половината концерти от националното си турне

Най-голямата ни поп певица е специален гост на наградите Икар 2019

Лили Иванова

Лили Иванова

Лили Иванова разпродаде половината концерти от националното си турне. То ще започне на 29 март пред 2500 почитатели, които за по-малко от месец изкупиха всички места в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“. В старопрестолния град е изчерпана и голяма част от допълнително пуснатите няколкостотин билета с ограничена видимост.

От екипа на Лили издават, че свободни места няма да има и в Габрово на 30 март, в спортната зала „Орловец” с 1800 места, както и в Гоце Делчев на 8 април (спортен комплекс „Неврокоп”, 1500 места) и Бургас – 16 април (спортна зала „Младост”, 1800 места). Почти разпродадени са и следващите спирки от турнето – Ямбол (17 април), Шумен (8 май), Хасково (1 юни), Панчарево (21 юни), Варна (30 юни) и Пловдив (17 септември). Финалните концерти са в София на 8 и 9 декември.

В Международния ден на театъра – 27 март, Лили Иванова ще бъде специален гост на наградите „Икар“ в Народния театър „Иван Вазов“. На церемонията тя няма да изпълни един от хитовете си „Икар“, а нещо съвсем ново – „Главна роля“ (музика – Артур Надосян, текст – Иван Тенев, аранжимент – Ангел Дюлгеров). Песента е част от най-прясното в репертоара на най-голямата ни поп певица, което тя представи в аванс на трите си концерта в зала 1 на НДК през октомври 2018 г. Идеята и поканата за 27 март е на Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите в България (САБ), чийто дългогодишен член е Лили Иванова. Събитието се реализира с подкрепата на Столичната община, a всички приходи от билети ще постъпят в Здравния фонд на Съза на артистите, в помощ на нуждаещите си артисти и хора на изкуството.

„Това е огромен и несравним жест, който звезда от такъв мащаб прави за нас. Лили се отказа от хонорара си, заставайки зад нашата кауза в подкрепа на Здравния фонд на САБ. Каквото и да кажа за нея, ще бъде малко. Единственото, което мога да споделя е, че съм щастлив, че мога да я нарека приятел. Тя е дългогодишен член на САБ и много обича театъра. Ние също я обичаме“, сподели Христо Мутафчиев.

Екипът на Сюза на артистите учреди и специално за Лили Иванова извънредна награда „Икар“ – за принос към музиката и културата, която тя ще получи на спектакъла в Народния театър. „За мен е чест и голяма отговорност да приема поканата за участие в церемонията „Икар“ и с това да подкрепя инициативата за набиране на средства за подпомагане на нуждаещите се хора на изкуството. Благодаря на г-жа Фандъкова и екипа й от дирекция „Култура” към Столична община за отношението, както към това събитие, така и към мен лично като артист, за сериозната подкрепа във връзка с двата поредни концерта, които предстоят на 8 и 9 декември“, сподели Лили Иванова.