Затвор грози Кристиано Роналдо

Испанските власти настояват да получат цели 28 милиона евро от португалската суперзвезда

Ходенето по мъките на Кристиано Роналдо тепърва започва. Суперзвездата на на Реал Мадрид и Португалия, намекнала, че напуска клубния си отбор през това лято, има сериозен проблем - испанската прокуратура. Причината е, че втората оферта на футболиста за помирение с данъчните власти в страната е била отхвърлена, пише "AS".

От година и половина Роналдо има проблеми с данъчните в страната, след като стана ясно, че екипът му е укрил 14.7 милиона евро в данъци. В началото Кристиано пледира "невинен" и беше готов за съд, но в крайна сметка адвокатите му го убедиха да търси развръзка извън съда. Последната му оферта, на стойност 14 милиона евро, е била отхвърлена.

Испанските власти настояват да получат цели 28 милиона евро от португалската суперзвезда - споменатите вече укрити данъци и още 13.3 милиона евро в различни глоби и лихви. Сумата трябвало да бъде платена до 15-и юни. Ако това не бъде изпълнено, срещу Роналдо ще започне дело за данъчни измами и може да попадне в затвора за четири и повече години.

Ако бъде осъден за над 24 месеца на затвор, присъдата ще бъде ефективна. Според някои испански анализатори, именно проблемите с данъчните слубжи в Испания са накарали Роналдо да се замисли за бъдещето си и да иска изходящ трансфер, въпреки че в клуба искат да го задържат почти на всяка цена. Вижте феноменалния гол на