Внук на Симеон II блесна на Бала на дебютантките в Париж, стана кавалер на графиня

Мирко Панагюрски - внукът на  Симеон Втори, бе кавалер на графиня Габриел дьо Пурталес за Бала на дебютантките в Париж. Двамата се превърнаха в най-бляскавата двойка на светското събитие, което сп. "Журнал де фем" отбелязва, че техните снимки са станали най-следените в социалните мрежи.

Княз Мирко е на 23 години. Той е най-големият син на Кубрат Сакскобургготски, който е княз Панагюрски и херцог Саксонски, и на Карла Ройо-Виланова. Той има двама по-малки братя и още осем братовчеди по линия на царя. Имената на майка му са доня Карла Мария да ла Соледад Ройо-Вилянова и Урестарасу. Тя има собствена марка козметика въз основа на българската роза. Мирко следва медицина и вече е започнал практика в побластта на кардиохиръргията. Баща му Кубрат се занимава с колоездене, водни спортове, ски и лов. Той развива активна благотворителна и доброволческа дейност.

Дамата на княз Мирко - графиня Габриел дьо Пурталес, е учила бизнес администрация в Париж и Дъблин, откъдето има две магистърски степени. Живяла е в Люксембург, Дъблин, Ню Йорк и Хонконг. Тя е наследница на аристократична фамилия с френски произход, чиито представители емогрират в Швейцария в годината, когато Луи XIV става крал - 1715-а. Фамилията има активност в банковия сектор, търговията с коприна, литературата, винарството и дипломацията.    Практика е на Бала на дебютантките в Париж да се представят до 20 двойки с аристократичен произход, но понякога се допускат и деца на влиятелни бизнесмени, дипломати и холивудски звезди.