Семейство Обама разпуска в имението на Джордж Клуни в Италия

Президентът, съпругата и щерките им преди това почивали във вила за 60 000 евро седмично

Семейство Обама

Семейство Обама

Трескава подготовка тече в спокойното италианско градче Лалио на брега на езерото Комо, където са вилите на някои от най-богатите и прочути личности. През уикенда тук гостува семейството на американския президент Барак Обама - съпругата Мишел и дъщерите Малия и Саша. Снощи те пристигнаха на летището в Милано с частния си самолет от Южна Франция, където изкараха няколко дни във вила за 60 000 евро седмично.
 
За да държи зяпачите далеч от вилата на охраняваното от Сикрет сървис президентско семейство местният кмет заплаши с глоби по 500 евро всеки, който се осмели да се приближи на по-малко от 100 м до Вила Олеандра. Довечера семейство Обама гостува на благотворителна вечеря, организирана от фондацията на Джордж и Амал Клуни.  "Паркингът зад Вила Олеандра ще бъде затворен в събота и неделя, там ще са колите на охраната", каза кметът на Лолио Роберто Поци. "В района и на езерото ще дежурят много хора и агенции за сигурност".
 
Площадът "Барели" също ще е затворен, там ще са многобройните тв екипи от цял свят. "Това е невероятна реклама за региона и огромна чест, за които трябва да платим нужната цена", каза кметът пред "Ил Джорно". Джордж Клуни, който е почетен гражданин на Лалио, често е домакин на някои от най-прочутите хора на света. Наскоро той се изхитри да покани едновременно бившите съпрузи Брад Пит и Дженифър Анистън, които, според светските издания, си изкарали чудесно на езерото Комо.