Морган Фрийман превръща ранчото си в огромен резерват за пчели

Холивудският актьор твърди, че те са в основата на живота

Морган Фрийман

Морган Фрийман

Актьор, режисьор и филантроп, Морган Фрийман прибави още едно определение сред характеристиките за себе си, а именно пчелар. 81-годишната звезда решава да превърне 124-акровото си ранчо в Мисисипи в резерват за пчели.

Интересът на актьора към това начинание започва през 2014 г. когато в САЩ започват масово да умират пчели. Той споделя това по време на интервю с Джими Фалън в „The Tonight Show“. Звездата се захваща с пчеларството едва няколко седмици преди появата си в шоуто и говори за опита си в отглеждането на насекомите и за нуждата да ги съхраним с цел запазване на околната среда.

В интервюто Фрийман говори за мотивацията зад своето ново начинание. „Има всеобщи усилия от страна на хората да се насели отново планетата с пчели. Ние не осъзнаваме, че те са основата, мисля даже на растежа на планетата, на живота.“

Актьорът пренася 26 пчелни кошера от Арканзас до своето ранчо в Мисисипи. Там той се грижи за пчелите, храни ги и превръща площта наоколо в рай за тях, засаждайки магнолиеви дръвчета, лавандула, детелина и др. 

Той никога не слага пчеларски костюм или шапка, а пчелите все още не са го нападали. Фрийман не отглежда насекомите, за да добива мед, а чисто и просто от вътрешното си убеждение, че по този начин ще допринесе за тяхното множене.

(източник: списание 8)