Котаракът Румен - блогър на 2017, ще издава книга

снимка Би Ти Ви

снимка Би Ти Ви

Най-известната „Фейсбук” котка и блогър на годината за 2017 издава книга – котаракът Румен разказва на почитателите си за живота и проблемите си, съобщава Би Ти Ви.

Това е Румен. Британец. Зодия Овен. „Първият ден беше Рамбо, на втория беше Силвестър, на третия ден беше Румен и така си остана. Мисля, че много му отива – той е един румен и засмян човек”, казва собственичката му.

Връзката между Наталия Атанасова и Румен започва преди година и половина, когато заживяват заедно. Още в самото начало той проявява своя особен характер и започа да нарича стопанката си с инициали Ч.Т. – „чистач на тоалетната”.

Румен смята, че най-важно е да е красив, другото било суета. Има и конкретни предпочитания за всичко, свързано с ежедневието му. „Той много обича лаврак. Второто най-хубаво нещо на света е средно голямата кутия, не много голямата кутия, в която една котка изглежда най-добре. Умрели пеперудки също много обича. Бяс и тения, едри глисти – такива неща”, раказва Наталия.

Румен е чаровен от малък. Затова Наталия решава да сподели очарованието му със своите приятели и така се ражда „Фейсбук” страницата на Румен.

„Това беше по желание на мои приятелки, които нямаха насита на неговите снимки, настояваха да има отделна страница, където да качвам целодневно, денонощно негови снимки, които те да гледат, коментират и лайкват със сърчица. И това да си стане самостоятелно – да няма нищо общо с моя профил. И в крайна сметка и аз предпочетох, защото в един момент установих, че моят профил е пълен с негови снимки, а от мен не е останала някаква следа кой знае каква”, спомня си Наталия.

Румен разбира от всичко, но има проблем с правописа. „Най-вероятно, защото е котка. Ако котките можеха да пишат, според мен те нямаше да спазват никакви правила. Те не само правописни и пунткуационни правила не спазват – по принцип не спазват никакви правила от всякакво битово естество и каквото и да е. Няма начин да накараш котка да спазва правила. Така, че най-вероятно така щяха да пишат според мен”, допълва тя.

За година и половина страницата на Румен събира близо 30 хил. последователи. Това му донесе съвсем заслужената награда за блогър на 2017, а съвсем скоро животът на Румен ще бъде пресъздаден и в книга. „Тази идея беше на неговите фенове в страницата, те го поискаха това в коментарите под снимките. Настояваха много време – Румен трябва да има книга, Румен трябва да издаде книга! И аз в един момент реших – ами, да, защо пък не! Най-вероятно ще е забавно. И всъщност наистина много приятно и забавно се получи, надявам се да им хареса”, казва Наталия.

Образът му ще оживее благодарение на илюстрациите на Виктория.

Книгата за котарака Румен ще бъде на книжния пазар след месец, а дотогава може да разберете какво го вълнува в неговата страница.