Дъщерята на Путин Катерина се развежда, богатството на бившия й олеква наполовина

Бизнесменът Кирил Шамалов отново се върна на работа в петролната кампания "Сибир"

снимка: Канал3

снимка: Канал3

По-малката дъщеря на руския президент Владимир Путин - Катерина Тихонова се разведе, съобщи агенция "Блумбърг" като цитира четирима души, запознати с въпроса, които са пожелали анонимност.

Тихонова е омъжена за Кирил Шамалов, който стана супер богат, благодарение на брака си. Той се е върнал отново на работа в петролната компания "Сибур", където е работил преди да се ожени за щерката на Путин.

От "Сибур" започва кариерата на Шамалов, който за кратко време става милиардер и там го връща падението му. Обратите в съдбата му са един от редките случаи, когато се разкриват тайните начини, по които обкръжението на Путин свързва семейство, приятели и финанси, отбелязва агенцията.

Излизането от семейния кръг на Путин обаче не е било тотална загуба за Шамалов, чието богатство според Индекса на милиардерите на "Блумбърг" възлиза на 800 милиона долара. Това се дължи най-вече на онези 3.9 на сто от "Сибур", които той все още притежава. Тези акции в момента се оценяват на 504 милиона долара.

В тези оценки не влизат лихвите, които Шамалов може да е платил за заема от "Газпромбанк", нито промяната на семейното му положение. Според руските закони бившите съпрузи имат право на половината от всички активи, натрупани по време на брака, освен ако не е имало предбрачно споразумение, уточнява агенцията.