Бившата жена на Берлускони трябва да му върне 60 млн. евро

Милански съд, сезиран от Силвио Берлускони, днес отмени изцяло издръжката с мотива, че Виктория Ларио е достатъчно богата, защото има капитал от 16 милиона евро, семейни бижута и издателска къща

Вероника Ларио

Вероника Ларио

Вероника Ларио, бившата съпруга на Силвио Берлускони, трябва да му върне 60 милиона евро, след като беше отменено съдебното решение, даващо й право на издръжка, съобщи АФП, цитирана от БТА.

Берлускони и Ларио се разведоха през февруари 2014 г., но не можаха да се споразумеят за издръжката. Първоначално тя беше определена на три милиона евро месечно, а след това намалена на 1,4 милиона евро.

Милански съд, сезиран от Силвио Берлускони, днес отмени изцяло издръжката с мотива, че Виктория Ларио е достатъчно богата, защото има капитал от 16 милиона евро, семейни бижута и издателска къща.

Италианският апелативен съд през май постанови, че предназначението на издръжката след развод не е да гарантира същия начин на живот, като през брака, а се присъжда, ако бившият съпруг не може да посрещне нуждите си. Виктория Ларио поиска развод през май 2009 г., като обясни, че "не може да остане с мъж, който се среща с малолетни".