73-годишният Шрьодер се жени за пети път

Ким Со Йон и Герхард Шрьодер

Ким Со Йон и Герхард Шрьодер

Бившият германски канцлер Герхад Шрьодер ще се ожени за пети път. Сватбата е планирана за есента на тази година.

Неговата избраница е южнокорейска преводачка, с която той се запознал преди няколко години.

За плановете си 73-годишният Шрьодер съобщи в Сеул, където е на посещение.

Бъдещата съпруга на Шрьодер е 48-годишната корейка Ким Со Йон. Тя е професионален преводач от немски, учила е в Германия. В момента тя заема управленческа длъжност там.

Двамата са се запознали преди две години на конференция, на която Ким Со Йон превеждала на Герхард Шрьодер. След това съдбата ги срещнала още няколко пъти на други официални мероприятия и в крайна сметка се стигнало до връзката между тях.

„Нашите роднини вече се запознаха и всички планове са съгласувани... Каним се да се  оженим през есента на тази година. Точното време и мястото ще определим по-късно“, заяви Шрьодер пред журналисти.

Германският политик призна, че засега не познава добре корейската история и култура, но възнамерява да попълни пропуските си с помощта на бъдещата си жена.

Двамата ще живеят и в Германия, и в Южна Корея.

Шрьодер каза още, че и в момента продължава бракоразводното му дело с предишната му /четвъртата/ жена. Той обаче подчерта, че разводът изобщо не е свързан с бъдещата му съпруга Ким Со Йон, а до него се стигнало, след като двамата със съпругата му живели дълго време разделени.

За връзката на Шрьодер с Ким Со Йон съобщи преди няколко месеца настоящата му съпруга Дорис Шрьодер-Кьопф, с която той е в развод.

Във Facebook 54-годишната Дорис написа, че е имало много причини за разпадането на техния брак, но последната капка е била появата на госпожа Ким.