67-годишната Джейн Сиимор блесна отново на корицата на Playboy

"Ти си като Феникс". Не, просто имах много силен пример в лицето на майка ми", разказва британската актриса

Джейн Сиимор

Джейн Сиимор

67-годишната актриса Джейн Сиимор се появява за трети път на страниците на мъжката библия - Playboy, съобщава Дир.бг.
 
"Чувствам се много по-секси сега, отколкото като бях по-млада. Тогава си казвах: "Господи, трябва да съм секси, но какво означава това", казва Сиймор през смях и добавя: "Има огромна свобода в това да живееш толкова дълго, колкото мен. Както казваше баща ми: "Чувствам се добре в своята кожа.", споделя една от най-атрактивните британски актриси.

Сиймор има близо 50-годишна кариера на сцената, в киното и телевизията. Печелила е много награди, среди които два пъти "Златен глобус", един път "Еми", както и сърцата на зрителите в много разнообразни проекти като "Д-р Куин лечителката", "На изток от рая", момиче на Бонд в "Живей, а другите да умрат" и др.

Сиймор разказва пред Playboy за опита си със сексуалното насилие. През 1972 година Сиймор трябвало да отиде в дома на влиятелен продуцент заради роля. Джейн разказва, че отишла с такси до къщата, където с продуцента изгледали тестовете, след като той се обърнал към нея и казал: "Убеждавах всички, че ти си перфектният човек за тази роля. Не беше лесно. Сега е твой ред."

Тя отвърнала: "Да, ще направя пробите", а продужентът отвърнал: "Не, не, сега е твой ред. Направих го за теб" и поставил ръка върху крака ѝ. Тя успява да се измъкне невредима, но след случката Сиймор се връща в Англия и прекратява актьорската си кариера. "Надебелях. Всяка сутрин печах хляб и още сутринта го изяждах целия. Бях решила никога повече да не се занимавам с това." След това обаче получава шанса да играе в пиеса на Хенрик Ибсен и се връща в играта.

"Хората ми казваха: "Ти си като Феникс". Не, просто имах много силен пример в лицето на майка ми", казва Сиймор.