Какво е да се събудиш известен, когато вече си на 60?

Филип Дюма

Филип Дюма

Вдъхновяващата история на французинът Филип Дюма е показателна за това как с малко повече вяра в себе си, поддържане на здрав дух в здраво тяло и един непознат, който да публикува снимките ти в интернет, са достатъчни животът ти да се промени напълно!  

Филип Дюма е модел, той е на 63 години, роден е в Париж и е известен в целия свят.

Но отскоро…

Преди две години и половина, един ден се събуждам сутринта и мой приятел от Америка ми казва "Виж си профила във Фейсбук!" или Инстаграм беше… и ми казва, че съм станал много популярен в САЩ в един сайт”, спомня си Филип.

До преди този ден Филип е работил като технически сътрудник на спектакли, винаги зад кулисите и извън светлината на прожекторите. Продуцентската компания обаче фалира, когато той вече е на 60 години и решава да се пробва в друга сфера, по съвети на свои приятели.

„И понеже вече отчасти познавах киноиндустрията , започнах да се снимам като статист във филми. Там забелязах, че на снимачната площадка, щом ме забележеше режисьорът, ме слагаше като статист на първи план пред всички останали. Казах си, че явно имам качества, които мога да използвам и така и беше”, разказва Филип за началото на новата си кариера.  

Спортува редовно, ходи 4-5 пъти седмично на фитнес, тренира класически танци, но трудно пази диета. Обича типичната френска кухня с много сосове и сирена. На 60 години си прави първата татуировка.  

„Преди не знаех, не бях сигурен дали да си правя. Дори млад исках. На 60 години си казах "Имаш желание да го направиш, тогава е крайно време да го направиш!"”, споделя Филип Дюма. 

С вдъхновяващата си история Филип участва и във филма "Вечна красота" на българския режисьор Деян Парушев. Филмът е селектиран в програмата на София филм фест и премиерата му ще бъде на 11 март.