Двойникът на Корнелия Нинова - Деян Неделчев - Икебаната, пише нов хит, прави смешна песен за соцлидерката

Струва ми се обаче, че лидерът на БСП няма чувство за хумор, констатира певецът

Колажът, който взриви социалната мрежа Фейсбук

Колажът, който взриви социалната мрежа Фейсбук

Певецът Деян Неделчев - Икебаната, който възкръсна на сцената с иронични песни, се закани да посвети една и на лидера на БСП Корнелия Нинова. Той беше припознат на плакат на СДС от 1990-1991 г. като соцлидерката. Изпълнителят на "От икебана дървесата ги боли" участва с автора на колажа Цветан Фиков в Нова ТВ, за да коментират веселата история, която се появи навръх Хелоуин.

„Не съм целял да уязвя Корнелия Нинова. Плакатът на СДСе  от 1990-1991 г. Лидерът на БСП легитимира фалшивата новина. Тя реагира светкавично  и насочи прожектора към тази фалшива новина“. Това заяви Цветан Фиков, който направи пусна плакат на СДС от зората на демокрацията. На него е и Деян Неделчев. Хората обаче го припознаха като Корнелия Нинова и показаха стара снимка на соцлидеката.  Фиков е работил в пресцентъра на „Позитано“ 20 9 години, след което е уволнен. Но казва, че не е целял да си отмъщава на БСП Според него е жалко, че "столетницата" се фокусира върху подобни провокации, а не върху сериозната политика.

„Обидих се, че ме припознаха с Корнелия Нинова. Тогава бях повикан от Георги Минчев, за да направим плакат, защото хората на изкуството сме носители на промяна. Тогава съм бил на 26 години, такива прически се носеха. Двамата с Нинова сме родени на една и съща дата – 16-и януари. Аз съм аполитичен. Нямам нищо против да се срещна с лидера на БСП. Това обаче е абсурден майтап и истерия. Може колажът да е направен с рекламна цел, за да ме канят на митинг на БСП, но трябва да си платят. Ние сме много различни. Аз съм шоумен и композитор. Много по-известен съм от нея. Ако се видим с Корнелия Нинова, ще си направя майтап, ще се снимам с нея и ще си пусна фотоса във Фейсбук. Не искам извинения от автора на поста. Това беше реклама за мен. Бих посветил песен на Корнелия Нинова, която трябва да е смешна. Струва ми се обаче, че тя няма чувство за хумор“, коментира Деян Неделчев.