Пред погледа на Тръмп: Лавров се захласна по краката на Мелания

Случайно уловен момент показва как руският външен министър Сергей Лавров заглежда изящните крака на първата дама на САЩ Мелания Тръмп.

Снимката е направена от един от 1400-те представители на медии присъстващи на пресконференцията след срещата между Трумп и Путин в Президентския дворец в Хелзинки. Отдясно на Лавров е Юрий Ушаков, помощник на Путин по външополитическите въпроси, който също гледа към Мелания.  Снимката бе разпространена от Дмитрий Смирнов, специален кореспондент на "Комсомольская правда", акредитиран към Кремъл, с шеговит текст под нея: "Веднъж в Хелзинки. Сергей Лавров и дипломацията на погледите."

За броени часове фотосът обиколи социалната мрежа, а коментарите под него варират, разделяйки се в две основни направления. Едната група потребители смело твърди, че Лавров е единственият истински мъж в Хелзинки. А другата — изразява учудване относно винаги перфектния външен вид на Мелания Тръмп. Някои от постовете дори задават риторичния въпрос как първата дама успява да носи обувки на толкова висок ток в продължение на дълго време. В допълнение на тезата, че 68-годишният руски министър е ценител на женската красота е и негова реплика от форума вчера. По адрес на гостенката си от Америка той заявява: "Мелания е по-добре от супер!". Изречението недвусмислено показва високата му оценка за красотата и фигурата на 48-годишната първа дама.