Ламбо не знаел за Холивуд и "Оскар"-ите, но мълчи, че е заради комунизма

Политиката е като любовница - с нея ще си умра, признава бившият преподавател

Стефан Данаилов

Стефан Данаилов

"То е страшно, бе – политиката е като любовница! От време на време се опитваше да ми избяга, но аз я държа, де – любовницата. С нея ще си умра." Това призна в интервю за Нова ТВ актьорът и депутат Стефан Данаилов, който днес ще отбележи тържествено в Народния театър своя 75-ти рожден ден.

Той е убеден, че политиката не е за всеки и като такъв винаги се е старал в тези политически години да не прави издънки в тая посока - да не говори глупости. Затова Ламбо се надсмива на хора, които са изкарали един месец в парламента и сядат в ТВ студиото с думите "Аз, като политик..."

Данаилов отново не скри, че ще остане предан до край на своята партия - БСП и нейния лидер Корнелия Нинова. "Аз ще изкарам още, щото съм поел ангажимент. Аз искам наистина от сърце да помогна на партията си и на Корнелия Нинова. Защото аз знам защо съм в тази партия. Аз съм, защото вярвам в това, което искам да се случи – защото наистина вярвам в това, че сме социална партия, колкото и да ни твърдят, че не сме социална партия... И животът да бъде наистина по-добър, коментира с голяма доза носталгия по комунизма Данаилов.

На въпрос дали някога е мечтал за Холивуд и "Оскар"-и, актьорът обясни, че никога не е мислел за това, защото тогава Холивуд не блестял, както сега.

"Нивгаш не съм мечтал за Холивуд, скъпи деца. Винаги съм знаел къде е нивото на летвата, която мога да прескоча. Но и по наше време нямахме информация за Оскари – какво е, що е тоя лъскоч", каза бившият преподавател. Той обаче не беше искрен да признае, че истинската причина за това е комунистическияг режим, който беше спуснал плътна завеса за всичко, което се случва на Запад и САЩ, и държеше обществото в пълна изолация от демократичния свят. 

Въпреки това, гледайки назад, Данаилов призна, че никога не би "сменил нито професия, нито поведение – нищо".

Освен това разкри, че синът му, който актьорът дълго време не признаваше, само след няколко дни се жени в САЩ. Той обаче нямал желание да ходи там, затова му изпратил писмо, в което му написал, че сърцето му винаги ще бъде отворено за него.

"И да не беше далече, и да можех да ходя и да виждам, пак нямаше да отида", призна Данаилов, който с усмивка изрази известно притеснение за Владимир, който по думите му "не знае къде да си тури ръцете".

"Абе почна да замязва на мен като характер. Щото по едно време беше много... Не го харесвах никак. Сега е съвсем друго", разказа с умиление Мастера.

Стефан Данаилов обяви, че днес ще промотира своята автобиография - "Романът на моя живот", която написал след като бил направил равносметка за всичко, което е преживял - за грешките и греховете пред всевишния. 

По думите му днес той има всичко - осигурен е финансово, имам дом топъл, имам приятели и това-онова, но не може да реализира мечти, които е имал някога.