Куриоз: Футболист от Саудитска Арабия плати заплатите на съотборниците си в наш футболен клуб от елита

Защитникът Хюсейн Сюлеймани прекрати бунт във Верея, след като си плати, за да играе в тима

Хюсейн Сюлеймани

Хюсейн Сюлеймани

Българският футбол доживя играчи да спонсорират тима си, за да играят в него. Освен че си плащат, за да са на терена, те дори предотвратиха бунт на съотборниците си, които останаха без заплати.

Защитникът Хюсейн Сюлеймани е сложил край на финансовата криза в старозагорския "Верея". При "лъвовете" се стигна до бойкот на тренировка и недолство от привличането на нови играчи, след като тимът изпитва сериозни затруднения в плащането на възнаграждението на футболистите.

Вчера напрежението на "Трейс Арена" обаче бе свалено и възнагражденията бяха платени. Парите са дошли от 40-годишния защитник от Саудитска Арабия Хюсейн Сюлеймани. Той е дал 150 000 евро на три транша на Верея, за да облече фланелката на тима. Целта на защитника е да бъде в добра форма, за да има шанс да попадне в състава на своята родина за Мондиал 2018 в Русия. Бекът вече има три Световни първенства на сметката си, а огромното му желание било да участва на четвърто такова. Поради тази причина бил готов да си плати, за да играе, пише "Меридиан мач". До момента Сюлеймани е взел участие в четири мача с екипа на "лъвовете", а благодарение на него, съотборниците му получиха по една заплата и две премии.