"Поети с китара" излизат на софийската блус и джаз сцена

"Героите" на Sofia Singer Songwriter Fest утре ще бъдат Денис Апов, Стефан Гераксиев-Денвъра, Пешето, Виктор Макаров

Денис Апов

Денис Апов

Предварителната програма на Sofia Singer Songwriter Fest продължава на 27 септември, четвъртък, в Delta Blues Bar, с рециталите на още няколко бардове, познати също като „поети с китара“, чието хоби е да сътворяват песни и да ги споделят с внимателно слушаща публика. Те са известни с искрено сценично присъствие и дълбочина на изказа. В текстовете им (собствени или взети назаем) звучат любовна лирика, социална критика, хуморески, житейски истории, философски размисли… Музиката им също е пъстра – шансон, рок, кънтри, блус, българско етно, джаз… Входът е свободен.

"Героите" на вечерта са Денис Апов, Стефан Гераксиев-Денвъра, Пешето, Виктор Макаров.

Денис Апов е едно от най-младите и популярни попълнения на софийската блус и джаз сцена. Песенното му творчество (изцяло на красив български език) бихме могли да оприличим на Боб Дилън, Саймън и Гарфънкъл и т.п. лирични и социално ангажирани чада на хипарската епоха.

Стефан Гераксиев - Денвъра е висок около два метра пловдивски рицар с благо и чувствително сърце на трубадур. Основател и фронтмен на група „Денвър“. Музиката му е нещо като акустичен-психаделичен-етно-метъл, а текстовете обикновено са сбити, точни и безкомпромисни, със забежки към постмодернизма.

Петър Георгиев - Пешето е небезизвестният блус, джаз и рок китарист ще представи творчеството на своя твърде рано починал брат Бойко Георгиев. Бойко беше един от най-добрите български автори на хумористични песни, който впрочем не пренебрегваше и по-сериозната любовна и социална тематика.

Виктор Макаров е богослов, преводач и поет, с вкус към всякакви видове блус, джаз и етно. От малък закърмен с руските бардове (Окуджава, Висоцки и др.); неизлечим почитател на руския рок (Аквариум, ДДТ и т.н.). Всичко това личи в песните му. Има албум – „Шарена черга“, записан с музикантите от Custom project.

Водещ на вечерта е Виктор Макаров.