Младен Маринов: Служителите на МВР спасиха част от българската история, това е повод за гордост

Изложбата „Спасените съкровища на България“ ще бъде отворена до 27 януари 2019 г. в НАИМ

Младен Маринов на откриването на изложбата „Спасените съкровища на България“

Младен Маринов на откриването на изложбата „Спасените съкровища на България“

Тази вечер имаме повод за гордост. С усилията на служителите на МВР и музейните експерти, сме спасили част от българската история. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на церемония по официалното откриване на изложбата „Спасените съкровища на България“ в Националния археологически институт с музей към БАН.

Тя ще бъде отворена до 27 януари 2019 г. и в нея са включени над 300 артефакта, спасени от служители на МВР при различни полицейски операции.

На церемонията по откриването на изложбата присъстваха зам.-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев, вицепрезидентът Илияна Йотова, зам.-министърът на културата Амелия Гешева, зам.-кметът на София Тодор Чобанов и директорът на музея доц. д-р Людмил Вагалински.

„Колегите виждат резултатите от своята работа, а това е най-голямото удовлетворение. Служителите на МВР и към момента работят по спасяването на артефакти от историята и доказателство, че се справяме добре е операцията с Испания от последните дни“, каза още пред събралите се министърът.