Пловдивчани аплодираха на живо актьорите от "Дъвка за балончета"

Събитието се състоя на 11 декември в града под тепетата, по инициатива на кмета на район "Централен" Георги Стаменов

снимки: пресцентър на кмета на район "Централен"-Пловдив

Екипът на най-новия български филм „Дъвка за балончета“ се срещна с пловдивчани по покана на Георги Стаменов, кмет на район „Централен“.

В понеделник в зала 3 на кино „Арена“ в Мол Марково Тепе, Пловдив се състоя специалната прожекция на „Дъвка за балончета“, който води боксофис класациите за най-гледан филм в страната. Повече от 90 човека имаха възможност не само да гледат лентата, но и да се срещнат с екипа на живо: Теодора Духовникова, Иван Юруков, режисьорът Станислав Тодоров – Роги, Андрея Захариев и Аглея Гумнерова (детските образи на Калин и Биляна) се поклониха пред зрителите в пълната кино-зала. Те пътуваха до Пловдив специално за събитието.

Сред гостите на Георги Стаменов бяха ректорът на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ проф. д-р Запрян Козлуджов, председателят на организацията на евреите в гр. Пловдив Светлозар Калев, представители на най-голямата младежка организация в Пловдив JCI, на арменската общност, бизнеса, медии и партньори. 

Режисьорът Станислав Тодоров – Роги благодари за инициативността от страна на район „Централен“ и сподели своята положителна изненада от големия интерес и топлото посрещане в града под тепетата. „Бихме се радвали и през 2018 г. да сме домакини на културни изяви, които да популяризират българското кино.“, коментира Георги Стаменов. Проф. д-р Козлуджов не скри, че през последните 20 години не е гледал по-добър български филм. След прожекцията зрители и екип имаха възможност да се снимат и да продължат разговорите си на кратък коктейл. „Пловдивски алманах“ на Димитър Райчев и комплименти от Гайо Шоколад бяха сред подаръците от район „Централен“ за гостите от София.

Събитието се състоя благодарение на подкрепата на кино „Арена“, Мол Марково Тепе, и „Кривицки и Сие“. 

“Дъвка за балончета” води класацията на Бокс офис през последната седмица за най-гледан филм. Лентата е по кината в страната от 8 декември  и припомня най-доброто от романтичния жанр, останал на заден план в българското кино през последните десетилетия. 

Зад сценария на “Дъвка за балончета”, който спечели наградата на “Златна роза” преди броени дни, стоят Теодора Маркова, Георги Иванов, Тео Чепилов и Невена Кертова, създали и сценариите на популярните български сериали – „Под прикритие”, „Стъклен дом”, „Революция Z” и др.  Режисьор е Станислав Тодоров – Роги, който стои зад едни от най-добрите съвременни български комедии като „Столичани в повече” и „Тя и Той”. Зад камерата е Владимир Михайлов – оператор на "Пансион за кучета", "Лора от сутрин до вечер" и "Четвъртата власт".