Култовият герой на Ди Си Комикс Жокера отново се завръща през 2019

През есента започват снимките на новата лента "„Joker”, в която Хоакин Финикс ще се превъплъти в ролята на злодея

Хоакин Финикс („Учителят”, „Гладиатор“) ще се превъплъти в ролята на суперзлодея от Ди Си Комикс. Последният образ на Жокера, изигран от Джаред Лето в изключително слабия „Отряд самоубийци“ (Дейвид Айър), не успя да достигне успехите на Хийт Леджър, който през 2008 спечели „Оскар“ за неповторимата си актьорска игра във филма „Черният рицар“. 

Хоакин Финикс, известен с нетипичните, оригинални герои, вдъхва нова надежда на феновете. След представянето му в „Учителят“, където играе психически нестабилен ветеран от Втората световна война, който често стига до яростни изблици, можем да очакваме Финикс да се справи и с ролята на Жокера.

Самият Финикс признава, че още преди години е искал да направи нискобюджетен филм за герой от комикс, в който да се посвети по-скоро на изследване на персонажа. Първоначално бързо е отхвърлил идеята да се насочи към Жокера, но ето че все пак проектът ще се реализира. 

Режисьор е Тод Филипс („Последният ергенски запой“), който и ще си партнира със Скот Силвър („Боецът“, „Осма миля“) в писането на сценария.

Официалното заглавие на филма е „Joker”. Бюджетът е 55 милиона долара, а снимките започват тази есен.

Очаква се премиерата на лентата в Щатите да е на 4 октомври 2019.