Доротея Тончева: Стефан Цанев пренаписва пиесите си през нощта заради мен

На съпруга ми е скучно да ме гледа с едни и същи реплики

Доротея Тончева и Стефан Цанев

Доротея Тончева и Стефан Цанев

"На Стефан Цанев понякога му е скучно, когато играя пиесите му. През нощта става и пренаписва пиесите си". Това каза пред Нова ТВ актрисата Доротея Тончева, съпруга на писателя Стефан Цанев. 

"За мен няма скучна пиеса. Обичах много киното, но вече виждам много млади колеги, на които им е дошъл звездният час. За мен театърът си остава голямата любов. Обичам да играя с единомишленици. Ако попадне зрънце в публиката от това, което сме изиграли, за нас е е радост", каза още Тончева. 

Дългоочакваната театрална поема "Цигуларката на Бога" беше представена за първи път на 23 ноември в "Сити Марк Арт Център" в София от Казанлъшкия театър "Любомир Кабакчиев". Директорът му Димитър Кабаков е запленен от идеята това театралното събитие да се случи именно под неговата шапка.

Последната новела на Стефан Цанев е написана специално за Доротея Тончева, която отново се завръща на театрална сцена. Партнира й младият актьор Петър Петров. Текстът не е просто философия на едно творческо и житейско единство, той е провокация и съзерцание на тихата, дълбока мъдрост, наречена Стефан Цанев и Доротея Тончева.