Авторитетно арт списание в Испание излезе със суперлативи за Вежди Рашидов

Списанието оценява като фантастична изложбата в залите на Двореца Пинятели в Барселона

Вежди Рашидов

Вежди Рашидов

Авторитетното испанско арт списание CERCLE, излизащо в Барселона на три езика, посвети шест страници от майския си брой на творчеството на Вежди Рашидов. 3аглавието на статията е„Съвременник. Вежди Летиф Рашидов. Управление на емоциите". Тя е илюстрирана със снимки и творби на Вежди Рашидов. Публикацията започва с едно откровение на Рашидов, което гласи следното: „Често се питам: Кой материал е най-подходящ? Всеки материал е деликатен като човешката мисъл. Ако материалът и мисълта могат да съвпаднат, се получава истинско произведение на изкуството. 

Списанието оценява като фантастична изложбата в залите на Двореца Пинятели в Барселона, в която бяха представени скулптури на Вежди Рашидов и живописни платна на Николай Янакиев. 
Цитирани са високи международни оценки за творчеството на Рашидов. Ето част от тях: Тимъти Уарингтън: Вежди Рашидов е изключително талантлив творец. Произведенията му са много силни, те са уникални и предават неговата индивидуална художествена визия". Анри Лоарет: „Неговите скулптури носят вътрешната същност на твореца, щедра, отворена, далеч от общата концепция. Неговият стил е уникален и се забелязва сред хиляди други. Карън Лапон: „Вежди Рашидов е скулптор-експресионист и комуникатор на емоции. Той има вроден талант да извлича идеи от подсъзнанието си и да създаде наистина дълбоки произведения на изкуството" В същия брой на CERCLE има публикации за творчеството на Пикасо, за Монсерат Кабайе и за актуални арт прояви в Испания и в Европа.