Робърт де Ниро ще играе Милошевич във филм за Аркан "Скокът на тигъра"

Ева Мендес ще е известната сръбска фолк певица Цеца Ражнятович

В Холивуд ще снимат филм за командира на Сръбската доброволческа гвардия Желко Ражнятович-Аркан, съобщи informer.rs. Филмът е с работно заглавие „Скокът на тигъра”, а сценария ще е по книгата „Аркан” на Владимир Джорджевич.

Въпреки че на пръв поглед ще се снима биографичен филм, той няма да показва историята на Аркан в детайли, а по-скоро ще показва реалностите на сръбската мафия и нейната криминална активност по времето на разпадането на Югославия. Особено място ще имат отношенията между Аркан и тогавашния сръбски президент Слободан Милошевич, както и ролята на Цеца Ражнятович, известната сръбска фолк певица.

Робърт Де Ниро е проявил интерес към ролята на сръбския президент. Ролята на Цеца пък е предложена на Ева Мендес. Снимките започват догодина и ще се правят в Сърбия, Швеция, САЩ и Черна гора, която ще показва събитията в Гърция.

На кастинг в САЩ са се явили над 1000 души, като 400 от тях са кандидатствали за ролята на Аркан. Бюджетът на филма е 7.5 милиона долара, а продуцентите се надяват на голям успех в Източна Европа и Русия. Досега не е решено кой ще играе Аркан, като предстои да се реши дали това да е сръбски или американски актьор.