8-те най-очаквани филма, които ще излязат през 2016 година

Тази година се очаква да бъде по-добра за филмовата индустрия с редица продължения и дебютни заглавия

2015 година бе силна по отношение на хитовите ленти, които се завъртяха в киносалоните по целия свят. Тази година се очаква да бъде дори по-добра за филмовата индустрия с редица продължения и дебютни заглавия, които ще ударят боксофисите.

От „Търсенето на Дори” – дългоочакваното продължение на „Търсенето на Немо”, до сценаристкия дебют на Джоан Роулинг „Фантастични животни и къде да ги намерим” – вижте списък с филмите, които да очаквате през 2016 г., съставен от Business Insider.

„Кунг-фу панда 3”

Дата на излизане: 29 януари

Четири години след пускането на „Кунг-фу панда 2” третата част на продукцията на DreamWorks отново ще включва същия звезден състав – Джак Блек, Анджелина Джоли, Дъстин Хофман и Джей Кей Симънс.

„Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта”

Дата на излизане: 25 март

Бен Афлик и Хенри Кавил са съответно Батман и Супермен в това 3D продължение на „Човек от стомана” от 2013 година. Двама от най-любимите супергерои ще се борят с нова заплаха, която застрашава човечеството.

„Първият отмъстител: Войната на героите”

Дата на излизане: 29 април

След като правителствата по света приемат регулации за дейността на суперхората, бившият отмъстител Капитан Америка (Крис Евънс) се изправя срещу Железния човек (Робърт Дауни Джуниър).

„Сноудън”

Дата на излизане: 13 май за САЩ (няма обявена дата за България)

Джоузеф Гордън-Левит влиза в ролята на бившия агент на ЦРУ, който издаде класифицирани правителствени документи на пресата през 2013 година. Биографичният трилър е режисиран от Оливър Стоун и е по книгата „Досиетата Сноудън”.

„Търсенето на Дори”

Дата на излизане: 17 юни

Феновете на отличения с Оскар „Търсенето на Немо” от 2003 г. нетърпеливо чакаха това продължение с участието на Елън Дедженеръс. Филмът разказва за разсеяната рибка Дори, която се впуска в пътуване, за да се събере с родителите си.

Продължение на „Борн”

Дата на излизане: 29 юли

Това е петият филм от поредицата за Борн и продължение на лентата „Ултиматумът на Борн” от 2007 година. Макар Мат Деймън да не участваше в последния филм „Завещанието на Борн”, той участва в писането на сценария за този, който още няма име, и отново ще се въплъти в ролята на главния герой Джейсън Борн.

„Самоубийствен отряд”

Дата на излизане: 5 август

Дългоочакваната лента впечатлява със звезден състав, който включва Уил Смит, Джаред Лето, Кара Делевин, Марго Роби, Джай Кортни и Вайола Дейвис. В този филм за антигерои тайна правителствена служба моли хвърлени в затвора супер злодеи да изпълнят опасни мисии в замяна на помилване.

„Фантастични животни и къде да ги намерим”

Дата на излизане: 18 ноември

Това е филмовата адаптация към книгата на авторката на поредицата за Хари Потър Джоан Роулинг от 2001 г., носеща същото име. „Фантастични животни” ще бъде първата част от трилогия, чийто сценарист ще е Роулинг.