"Черната пантера" с голям успех на наградите на Актьорската гилдия

Актьорският състав на "Черната пантера"

Актьорският състав на "Черната пантера"

Лентата “Черната пантера” грабна голямата награда на наградите на Актьорската гилдия, пишат световните медии. Отличията бяха раздадени на бляскава церемония снощи.

Филмът беше номиниран заедно с “Роди се звезда”, “Черен в клана”, “Бохемска рапсодия” и “Луди богати азиатци”, но “Черната пантера” ги изпревари по гласове и се превърна в първият филм за супер герои отличен в тази категория, еквивалент на “Най-добър филм” на Оскарите”.

На въпрос дали “Черната пантера” е успяла да промени киноиндустрията, главният актьор Чадуик Боусман отговори “Отговорът ми на това е… промени какво означава да си млад, талантлив и черен”.

Това не беше единствената изненада от наградите – фаворитът за тазгодишните Оскари “Роди се звезда” беше номиниран в четири категории, но не взе нито една награда.

Глен Клоуз пък изпревари любимката на всички Оливия Колман и взе наградата за най-добра женска роля.

Рами Малек отново беше отличен в категорията за най-добър актьор за ролята му на Фреди Меркюри във филма “Бохемска рапсодия”.

Статуетките за поддържащи роли отидоха при Махершала Али за “Зелената книга” и Емили Блънт за “Нито звук”.

В телевизионните категории като фаворит се очерта сериалът на “Амазон” “Фантастичната г-жа Мейзел” – лентата беше отличена в много категории, сред които най-добра ТВ комедия.

В категориите най-добра мъжка и женска роля в ТВ сериал победители са Джейсън Бейтман за сериала на “Нетфликс” “Озарк” и Сандра О за “Убивайки Ив”.