Кубрат Пулев трябва да докаже своята класа срещу Фюри

Интересна е и статистиката за двамата боксьори

В края на Октомври 2018 година Кубрат Пулев най-сетне ще се завърне на ринга. Най-добрият български боксьор ще се изправи срещу англичанина Хюи Фюри в много важен сблъсък. Победителят от него ще спечели правото да се бори за титлата на Международната боксова федерация (IBF). Това е най-важният аргумент Пулев да преследва победата, но освен него има още някои неща, заради които той трябва да се бори за крайния успех.

Сега е точният момент за Пулев

На 27 Октомври Кубрат Пулев ще излезе за трети пореден боксов сблъсък в Арена Армеец, София. Битката срещу Хюи Фюри не просто трябва да мотивира Кобрата, че може да получи шанс за титла, но и е прекрасна възможност да припомни за своите качества. Последните битки на Кубрат бяха срещу Самюел Питър и Кевин Джонсън, които определено не могат да бъдат считани за реален мерител качествата на Пулев. Българският боксьор бе 100-процентов фаворит в тези сблъсъци според различните онлайн букмейкъри, сред които и Efbet. В мача с Фюри обаче шансовете на Кобрата не са чак толкова силно изразени. Да, поглед в оценките на двамата в сайта на Bet365 показва, че Кобрата е фаворит, но ситуацията не е същата, каквато беше преди срещите с предишните съперници.

Друг много важен момент за Пулев е това, че той не е излизал на ринга от повече от година. Последният му мач бе в края на Април 2017, но нека не забравяме и за контузията на Кобрата, която го спря за мач с Джошуа, така че феновете му ще очакват битката с Фюри със затаен дъх. Очаква се сблъсъкът с младия англичанин да е първият сериозен тест за Кобрата след мача с Владимир Кличко. Като се има предвид, че Пулев е на 37, предстоящият сблъсък изглежда задължителен за спечелване. Годините на Кубрат би трябвало да му дадат повече увереност и самочувствие, понеже опитът, с който разполага той, е много по-голям от този на Хюи Фюри.

Пулев разполага с нужния опит, има класата, а и ще се бие у дома, така че всички позитиви са на негова страна. Те трябва да го поведат към успеха, понеже това е идеален шанс за него да спечели правото да се бие за титлата.

Кой е Хюи Фюри?

Повечето хора познават младия англичанин, заради роднинската му връзка с бившия шампион в тежка категория Тайсън Фюри. Всъщност те са първи братовчеди, но освен това младият Фюри е считан като един от най-големите таланти на британския бокс. Той е само на 24 и тепърва му предстоят доста битки в света на бокса. Самото му съгласие да се изправи срещу Кобрата в София е показателно за желанието на Фюри да се докаже, защото при евентуална победа той не само ще си спечели мач за титлата, но и ще се прочуе с това, че е победил опитния Пулев. Дилиън Уайт, Джарел Милър и Доминик Бризийл отказаха боксов мач с Пулев, но Хюи Фюри е готов да се изправи срещу Кобрата и то на негова земя, за да се докаже.

Голямото предимство на Фюри в предстоящия сблъсък с Кобрата е, че младият англичанин е сочен за аутсайдер, според букмейкърите. Тук е момента да отбележим, че за този сблъсък може да потърсите специални оферти, като за такива следете всеки един бонус код за 1xbet, понеже този оператор често добавя промоции, свързани с бокса. Другото голямо предимство за Фюри е, че последната му битка бе по-рано тази година, през месец Май, когато той спечели титлата в тежка категория на Великобритания след победа над Сам Секстън.

Пулев vs. Фюри - статистиката

Преди големия мач за българския бокс, няма как да не обърнем внимание и на статистическите данни за двамата участници. С помощта на спортните анализатори от сайта за букмейкърски ревюта Efirbet ще разгледаме основната статистика за Пулев и Фюри. На 37 години, Кубрат Пулев има 26 боя на професионалния ринг. В тях Кобрата печели 25 победи и има 1 загуба, която бе допусната от Владимир Кличко през 2014 година. 13 от победите на Пулев са с нокаут. От другата страна, само на 24 години, Хюи Фюри вече има 22 професионални сблъсъка в своята сметка, като в тях е загубил само веднъж. Поражението дойде в предпоследния му мач, който бе срещу Джоузеф Паркър. 11 от победите на Фюри са с нокаут. За още статистически данни може да разгледате сайта на Winbet, който е и сред основните партньори на Кубрат Пулев у нас.

Няма как да не отчетем факта, че Фюри има почти толкова мачове, колкото и Кубрат Пулев, а е с 13 години по-млад. Въпреки това сблъсъците на младия англичанин не са от нивото на битките, които Кобрата е провел в последните години. Най-тежкият мач за Фюри в кариерата му бе срещу Джоузеф Паркър и го загуби. Сега е време за втори тежки сблъсък, този път срещу опитния Пулев. Българският боксьор се намира в удобна позиция да спечели мач за титлата и е длъжен да го направи, защото втори подобен шанс едва ли ще се яви пред него в следващите години. Пулев заслужено стигна до претендентски мач за титлата на Международната федерация, сега остава да го спечели и в следващата битка да се бори за пояс и за слава на българския