Крум Зарков: Няма успоредна атака с Радев срещу кабинета

Нито една власт не може да етикетира протестите, хората искат отговори, каза още депутатът от БСП

Крум Зарков

Крум Зарков

На протестите гледаме с разбиране, защото много от исканията сме ги предлагали в парламента под формата на законопроекти. Дори сме предупреждавали управляващите за протестите – чуйте какво ви казваме, защото ще ги чуете от улицата. Това коментира в студиото на Би Ти Ви депутатът от БСП Крум Зарков.

Той смята, че нито една власт не може да  етикетира, да неглижира тези протести. На тези хора трябва да се обърне внимание, на техните легитимни искания трябва да се отговори. Отговорите на властта са готови, но не са задоволителни. Не е въпросът за добавките на пенсионерите, а да се преизчислят пенсиите. Българските институции не могат да отговорят, как е възможно бензиностанциите на Марешки да продава горивата на ниски цени – или той ги дъмпингира, или има картел на горивата.

Зарков бе категоричен, че БСП не работи успоредно с Радев за сваляне на правителството. 

Няма успоредна атака с Румен Радев срещу кабинета. Но по много въпроси нашето мнение съвпада с това на президента. Такъв е въпросът и за старите автомобили, затова подкрепихме ветото му. Мисля, че правителството, поради сложната си конструкция, е неспособно да дава адекватни решения на проблемите. В това число е и проблемът с корпоративното подоходно облагане. Не е правилно да наказваме хората, за това че са бедни, аргументира позицията си депутатът от БСП. 

Помолен да коментира последния доклад на ЕК за напредъка на България, той обясни, че според доклада на Еврокомисията не сме си довършили съдебната реформа, не сме постигнали достатъчно добри  резултати в борбата с корупцията. С този доклад очевидно се върви към приключване на мониторинга. Той обаче никога не е вярвал, че този евродоклад може да свърши работата вместо нас. Българинът е убеден, че има много да се свърши в съдебната система, и не трябва това да ни казват в доклади, посочи още Зарков.